SRS: Toma je liliputanac! NIKOLIĆ: Strahujem za život! (VIDEO)

Ovo je politički progon koji protiv mene vrše DS i Boris Tadić, poručio lider SNS na suđenju po tužbi SRS za krivično delo izazivanje panike i nereda

Predsednik SNS Tomislav Nikolić saslušan je danas pred istražnim sudijom Prvog osnovnog suda povodom krivične prijave SRS za krivično delo izazivanje panike i nereda.

Ispred Palate pravde sačekalo ga je više stotina pristalica, koji su najpre aplaudirali, a potom ušli u zgradu suda za njim. Nikolić se u kabinetu kod istražnog sudije zadržao 30 minuta, posle čega je rekao da očekuje da će ga sud osloboditi.

- Ovo je politički progon koji lično protiv mene vrši Demokratska stranka i Boris Tadić! Imam sutra sedam suđenja u sudu za prekršaje, pa potom još pet. Sad ih već zakazuju na pet minuta, ali mi ćemo sve ovo da izdržimo. Poštujem i državu i njene zakone i sudije, ali postoji mera do koje ću da se odazivam na ovakve pozive suda. Zaista je bolje da me uhapse, pa da me dovode iz ćelije, nego da organizuju ovakve skupove - poručio je Nikolić i dodao da strahuje za svoju bezbednost.

Poslanik SRS Nemanja Šarović, s druge strane, rekao je da se Nikolić branio ćutanjem.

(M. Stojanović)