ČOVIĆ ULAZI U SNS? Prošao sam mnogo toga da bih se grabio za funkcije!

- Kod Vučića prepoznajem novu energiju i novu šansu za Srbiju - kaže član Privremene uprave Beograda, i dodaje da su vanredni izbori potrebni u ovom trenutku

Član Privremene uprave Beograda i bivši gradonačelnik Nebojša Čović ne isključuje mogućnost da se ponovo kandiduje za tu funkciju, ali da još nije "prelomio" da li će se vratiti u politiku.

- Odluka o povratku u politiku zavisiće od onog šta nas čeka - rekao je Čović u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN i dodao da je moguće da, ako lider SNS Aleksandar Vučić nastavi sa sadašnjom energijom, "bude i aktivniji u svemu tome".

Na pitanje da li bi se, ako se vrati u politiku, angažovao kao član SNS ili na neki drugi način, on je odgovorio da o tome nije razgovarao s Vučićem, ali da se "ako je zahtev da se stranački obojite, i o tome može razmišljati i razgovarati".

Sadašnje finansijsko stanje glavnog grada Čović je okarakterisao kao izuzetno složeno, jer "Beograd u ovom trenutku ima kreditnu zaduženost od 530,1 milion evra, i ti krediti otplaćivaće se najkasnije do 2038. godine.

(Telegraf.rs/Fonet)