VOŽDOVAC OKIDAČ ZA SRBIJU: Vučić, Ljajić i manjine formiraju novu Vladu Srbije?

- Postavlja se pitanje da li će bilo koja stranka biti potrebna SNS-u da formira vladu, a ako zatreba, biće to male ili manjinske partije - smatraju analitičari. Sve više visokih funkcionera SNS najavljuje vanredne izbore

Rezultati izbora na Voždovcu, u Kostolcu i Odžacima i ubedljiva pobeda Srpske napredne stranke ponovo su pokrenuli pitanje raspisivanja vanrednih izbora. Ta tema biće ključna na sednici Predsedništva stranke koja će se održati ove nedelje, saznaje Telegraf.rs.

Da bi se rezultati na lokalnim izborima mogli preslikati lako i na nivou cele Srbije potvrđuju u CESID-u, dok analitičari tvrde da smo "dobili fotografiju političke scene koja će se vrlo malo menjati", kao i da je "ovo vreme naprednjaka".

SNS želi vanredne izbore, o čemu svedoče izjave njihovih funkcionera Zorane Mihajlović, Gorana Kneževića, Zorana Babića i Nebojše Stefanovićakoji su odmah nakon lokalnih izbora na Voždovcu, u Kostolcu i Odžacima izjavili da je vreme za raspisivanje parlamentarnih izbora.

- I dalje smatram da treba ogranizovati vanredne izbore, jer bi to bilo dobro za društvo i reforme - rekao je predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.

(D. Z.)