Čanak: Vučić ima najveću političku težinu u Srbiji

- LSV misle da su demokrate banditi i lopovi, a Vučić je čudo od čoveka, danju radi, noću leti, to nisu moje reči - rekao je lider LSV-a

Lider LSV Nenad Čanak objasio je gostujući u Kažiprstu B92 zašto smatra da je lider SNS-a Aleksandar Vučić čovek od reči, kao i zašto njegova stranka ne podržava novu vladu ali i kako niko nema apriori podršku LSV.

- To sa Vučićem nije nikakva saradnja, već slučaj načelnika. Vučić i ja smo se složili da Novi Sad mora dobiti načelnika policije - kaže Čanak i dodaje: "Rekao je da će biti načelnik policije pa se desio, a prethodno su četiri godine govorili to pa se nije desilo. Zato sam rekao da je Vučić čovek koji drži reč".

Čanak je, takođe, istakao da nije imao kome drugom da se obrati po tom pitanju, konstatujući da je nedopustivo je da se pitanje bezbednosti grada rešava privatim razgovorom, ali da je on to uradio jer, kako kaže, "nije moglo drugačije".

- Vučić drži moć u rukama...pa kome da se obratim?! - zapitao se Čanak, ističući da je Dačiću koji je bio ministar u vladi koju je njegova stranka podržavala , takođe govorio o tome, ali da se ništa nije "pomerilo ni milimetar".

(Telegraf.rs / Izvor: B92