Stefanović: Suzbićemo pošast zvanu korupcija

- Vladajuća većina učiniće sve da od Srbije napravi zemlju prosperiteta i sigurnih investicija - kaže predsednik Skupštine Srbije

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da je korupcija u Srbiji narastala alarmantnom brzinom, ali da je sadašnja vlada uložila maksimalne napore za suzbijanje te pošasti.

Otvarajući Regionalni seminar o mehanizmima dostupnim parlamentima u borbi protiv korupcije u kojem učestvuje 30 parlamentaraca iz evropskih država, Stefanović je istakao da je sadašnja vladajuća većina u Srbiji prepoznala da je korupcija jedna od najopasnijih pretnji vladavini prava i stabilnosti društva.

Predsednik Skupštine Srbije je dodao i da će vladajuća većina učiniti sve da od Srbije napravi zemlju prosperiteta i sigurnih investicija.

Stefanović je istakao i da je za Srbiju važna i činjenica da su antikorupcijske mere, kao politički kriterijum za članstvo u EU, dobile najviše mesto u agendi pregovora, što potvrđuje činjenica de je analiza dosadašnjih reformi i usklađenosti s evropskim zakonodavstvom, takozvani skrining, započela upravo poglavljima 23 i 24 koja su od najveće važnosti za izgradnju prava i snaženje institucija.

(Telegraf.rs / Tanjug)