SMENJEN DULIĆ: Novu vlast u Subotici čine SVM, SPS, DHSV i SNS

Gradonačelnik Subotice smenjen je na sednici Skupštine tog grada, a na njegovo mesto biće imenovan Jene Maglai, lider gradske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara (

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić smenjen je na sednici Skupštine tog grada, a na njegovo mesto biće imenovan Jene Maglai, lider gradske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

Za smenjivanje Dulića glasao je 51 od 67 odbornika, a protiv je bilo 13. Dva odobrnika nisu glasala, a jedan glasački listić bio je nevažeći.

Inicijativu za smenjivanje Dulića su podneli SVM, Srpska napredna stanka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV). Te stranke su potpisale koalicioni sporazum.

Novu skupštinsku većinu u Subotici čine SVM, SPS, DHSV i SNS sa 38 od ukupno 67 odbornika, a podršku će im pružati i Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Savez bačkih Bunjevaca i nezavisna odbornica Josipa Ivanković.

Dulić je na sednici rekao da ne želi da odgovornost za eventualne propuste u vođenju grada prebacuje na druge stranke i ocenio da je veliki značaj urađenog tokom njegovog mandata.

- Novoj većini želim sreću i uspeha, ali građani i vreme će biti sudije o tome da li će ova većina biti uspešnija - rekao je Dulić.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)