Vulinu opet zabranjen ulazak na Kosovo!

- Visoki predstavnik EU u Prištini Semjuel Žbogar obavestio me je da su privremene institucije u Prištini ponovo odlučile da zabrane moj dolazak na prostor Autonomne Pokrajine - rekao je ministar bez portfelja zadužen za KiM

Ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu privremene institucije u Prištini ponovo su zabranile ulazak na teritoriju Autonomne Pokrajine, a kako je rekao, ta zabrana je samo dokaz da se Priština iskreno boji uspeha Građanske inicijative "Srpska".

- Visoki predstavnik EU u Prištini Semjuel Žbogar obavestio me je da su privremene institucije u Prištini ponovo odlučile da zabrane moj dolazak na prostor AP Kosovo i Metohija. Ovaj put obrazloženje je rok od 72 sata, iako sam ja zahtev (da obiđe Štrpce) poslao još u petak, a do utorka je prošlo malo više od 72 sata - precizirao je Vulin.

On je ocenio da Priština nastavlja sa politikom uslovljavanja, sa svojom politikom pokušavanja da spreči državu Srbiju da sprovodi Briselski sporazum, kao i da pokazuje strah i siledžijstvo gde god može i kad god može.

- Najnovija zabrana moje posete je mimo svakog dogovora, prava i komunikacije sa EU i sa međunarodnom zajednicom i samo je dokaz da se Priština iskreno boji uspeha Građanske inicijative "Srpska" - podvukao je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)