Mihajlović: Između Koštunice i Čede biram Đinđića!

- Ja svakako čekam nove izbore, da SNS dođe u još bolju poziciju nego što je danas. Ne krijem - uvek sam želela te izbore. Želim ih i danas - kaže ministarka energetike

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je u intervjuu za "Nedeljnik" da je garant izgradnje Južnog toka kroz Srbiju, odbacujući optužbe da radi protiv Rusije i gasnog sporazuma s Moskvom.

- Ja sam za Južni tok, jer Srbiji daje gasnu stabilnost. Dok god sam ministar energetike, ja sam garant izgradnje Južnog toka kroz Srbiju - rekla je Mihajlovićeva na pitanje "Nedeljnika" da li bi posle svih optužbi da sabotira taj sporazum potpisala da je garant izgradnje Južnog toka.

Mihajlovićeva je pred put u Moskvu naglasila da su ona i Ministarstvo energetike za godinu dana uradili više za Južni tok nego bilo koje prošlo ministarstvo ili vlada.

- Poslovanje Srbijagasa, nažalost, nije u interesu Srbije već duže vreme. I to preduzeće opterećuje svakog građanina. I da bude potpuno jasno, uopšte ne govorim o Jugorosgasu kao posredniku, nego je problem što imamo još jednu posredničku kompaniju RST koja nabavlja gas po veoma niskim cenama, stacionirana je u samom Srbijagasu, a prodaje gas najvećim potrošačima Srbijagasa - kaže ona.

Ministarka energetike je u intervjuu za "Nedeljnik" još govorila i o predsednicima Nikoliću i Putinu, o svojim greškama i političkim idolima i o tome da između Vojislava Koštunice i Čedomira Jovanovića bira Zorana Đinđića.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)