SAKS: Uživao sam u razgovoru sa Vučićem

- Pričali smo uopšteno o ekonomskoj situaciji u zemlji i u tom pogledu imali smo dobru razmenu ideja - kaže jedan od najboljih svetskih ekonomista i član borda CIRSD-a

Jedan od najboljih svetskih ekonomista Džefri Saks izjavio da je razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o ekonomskoj situaciji u Srbiji i da su istakli da je najveći problem nezaposlenost mladih.

Na pitanje da li je prvi potpredsednik Vlade na jučerašnjem sastanku zatražio njegovo mišljenje o konkretnim pitanjima, Saks je rekao da su njih dvojica uopšteno razmenili mišljenje o ekonomskim prilikama u zemlji.

- Pričali smo uopšteno o ekonomskoj situaciji u zemlji i u tom pogledu imali smo dobru razmenu ideja - rekao je Saks novinarima posle konferencije za novinare povodom početka rada Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) čiji je osnivač bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

- Uživao sam u razgovoru sa Vučićem. Nadam se da je i on - rekao je Saks koji je član borda CIRSD.

- Podatak koji me najviše zabrinjava je visoka stopa nezaposlenosti kod mladih u Srbiji, jer smatram da su mladi budućnost svake ekonomije - rekao je Saks.

Govoreći o ekonomskim problemima Srbije, Saks je naglasio da je po njemu najvažniji prioritet da se "nađe posao mladima". "Moja osnovna poruka (Srbiji) je da budete fleksibilni i spremni na promene, dobre veštine i obrazovanje, jer su od velikog značaja", naveo je Saks još jednu poruku za srpske vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)