Kocijančić: Beograd i Priština sutra o izborima

- Ponavljanje izbora nije ništa neobično, a takve stvari se ne dešavaju samo na Kosovu - kaže portparolka visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovaraće sutra u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem o nedavno održanim lokalnim izborima na Kosovu, izjavila je danas Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton.

- Biće reči i o dobrim i lošim stvarima koje su se dogodile tokom izbornog procesa, kao i o drugom krugu koji je zakazan za 1. decembar - rekla je Kocijančič novinarima i podsetila da je Ešton čestitala građanima Kosova izbore koji su, kako je dodala, uprkos incidentima, ocenjeni kao generalno uspešni.

Ona nije mogla da potvrdi saznanja našeg portala da će sa Dačićem u Brisel doputovati i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

- O sastavu delegacije ne odlučuje Ešton, nego Beograd i Priština - ukazala je Kocijančič.

Upitana o mogućnosti da se izbori ponove na biračkim mestima na severu Kosova na kojima je došlo do incidenata, Kocijančič je podsetila da odluku o tome donosi Centralana izborna komisija, alije dodala da je ponavljanje izbora ne bi iznenadilo.

- Ponavljanje izbora nije ništa neobično, a takve stvari se ne dešavaju samo na Kosovu - rekla je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)