Stojanović: Srbi će formirati vlast u svih šest opština na Kosovu!

- Sačekaćemo da se završi drugi izborni krug, i da vidimo šta će se desiti na severu, naročito u Kosovskoj Mitrovici. Kad se to završi, počećemo da pravimo ZSO - kaže kandidat Građanske inicijative Srpska za gradonačelnika Gračanice

Kandidat Građanske inicijative Srpska za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović kaže da je na lokalnim izborima u svim srpskim sredinama južno od Ibra izlaznost bila odlična i nada se da će, posle drugog kruga glasanja, Srbi formirati vlast u svih šest opština.

Stojanović je za RTS rekao da očekuje da bi zajednica srpskih opština mogla da bude formirana "mesec i po do dva po završetku drugog kruga izbora".

- Sačekaćemo da se završi drugi izborni krug, i da vidimo šta će se desiti na severu, naročito u Kosovskoj Mitrovici. Kad se to završi, počećemo da pravimo zajednicu srpskih opština - rekao je on u Zvečanu za Jutarnji program RTS-a.

Centralna izborna komisija je juče saopštila da je prema preliminarnim rezultatima Stojanović na izborima za gradonačelnika osvojio 48,91 odsto glasova, i da nisu izbrojani uslovni glasovi.

(Telegraf.rs / Tanjug)