Vulin: Bojkot izbora nije uspeo!

- Prvo ćemo sačekati stav CIK-a i njihov predlog i u zavisnosti od toga ćemo se opredeliti - kaže ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da bojkot izbora nije uspeo, da će Srbi izaći sa svojim stavom za eventualno ponavljanje izbora posle stava Centralne izborne komisije u Prištini i naglasio da je Demokratska stranka Srbije jedina na svetu optužila Srbiju da stoji iza nemira.

- Prvo ćemo sačekati stav CIK-a i njihov predlog i u zavisnosti od toga ćemo se opredeliti - rekao je Vulin na pitanje da li će Srbija tražiti ponavljanje izbora u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

On je rekao da OEBS ima pretežnu ulogu na Kosovu i da Beograd očekuje njihov stav, dodajući da su stalno s tom organizacijom u kontaktu.

Vulin je naveo da će državljani Srbije koji su izazivali nerede i sprečavali izbore odgovarati po zakonu čim se prikupi dovoljno dokaza.

Prema njegovim rečima, naši organi prikupljaju informacije o tome, uspešni su i epilog će biti u skladu sa zakonom i svako ko je došao u sukob sa zakonima će odgovarati.

- Kamo sreće da je neko iz DSS za vreme martovskog pogroma imao hrabrosti da pozove međunarodnu zajednicu i da, dok su gorele crkve, manastiri i kuće, traže da zavedu red i preuzmu odgovornost na Kosovu i Metohiji, ako međunarodna zajednica to nije u stanju - poručio je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)