BOŽIĆ: Iza incidenta na Kosovu kriminalne grupe!

Član Glavnog odbora SNS rekao je da su posle incidenta moguća dva scenarija. Prvi po kojem bi vlast u sprskim opštinama preuzeli Albanci i drugi gde bi Brisel izvršio pritisak na Prištinu da se ponove izbori

Član Glavnog odbora SNS Milan Božić kaže da su incidenti na severu Kosova očekivani i da su za njih odgovorne kriminogene grupe kojima je cilj bezvlašće. On je za Radio-televiziju Srbije kazao da su incidenti direktni udarac na Briselski sporzum i da svi odgovrni moraju da budu procesuirani.

Božić je kazao da su posle incidenata moguća dva scenarija, prvi po kojem bi vlast u sprskim opštinama preuzeli Albanci, za šta je ocenio da ne veruje da će se dogoditi. Drugi scenario bi bio da Brisel izvrši pritisak na Prištinu da se ponove izbori, dodao je on.

Prema njegovim rečima, ispunjeni su i svi pravni uslovi za ponavljanje izbora, pošto je došlo do prekida glasanja i zato što su se povukli posmatrači.

Lokalne izbore na Kosovu juče su, osim neregularnosti na koje su ukazivali birači, obeležili i incidenti kada su oko 17 sati na tri glasačka mesta na severu upali maskirani ljudi na birališta. Oni su tukli ljude koji su se tamo zatekli i razbijali biračke kutije.

Krstimir Pantić, kandidat liste "Srpska" koju podržava Vlada Srbije, optužio je poslanika DSS Marka Jakšića da stoji iza nereda. DSS je odbacila te optužbe.

(Telegraf.rs / Beta)