EULEKS, KFOR i kosovska policija rade na identifikovanju ekstremista

- Euleks je svestan teških događaja koji su se desili na severu Kosova i incidenata koji su prekinuli glasanje na nekoliko glasačkih mesta. Veoma ozbiljno shvatamo ovu situaciju i pružamo dodatnu podršku Kosovskoj policiji - rekla je Solomon

Euleks sa Kosovskom policijom i KFOR-om radi na identifikovanju onih koji su izvršili napade na biračka mesta, a polupane glasačke kutije iz severnog dela Kosovske Mitrovice prebačene su u južni deo, rekla je Dragana Nikolić Solomon iz kancelarije za medije Misije Euleks.

- Euleks je svestan teških događaja koji su se desili na severu Kosova i incidenata koji su prekinuli glasanje na nekoliko glasačkih mesta. Veoma ozbiljno shvatamo ovu situaciju i pružamo dodatnu podršku Kosovskoj policiji - rekla je Solomon.

Ona je podvukla da je Euleks pružio logističku podršku OEBS-u da se glasačke kutije prebace u južni deo Kosovske Mitrovice.

- Sarađujemo zajedno sa Kosovskom policijom i KFOR-om kako bi se identifikovali i prepoznali ljudi koji su izvršli napade na biračka mesta -zaključila je Solomon.

Srpski ekstremisti polupali su glasačke kutije u tehničkoj, medicinskoj i školi "Sveti Sava" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prilikom napada na glasačka mesta oni su bacali suzavac na građane i čalnove biračkih odbora, a dve žene su u ovim incidentima povređene.

(Telegraf.rs / Tanjug)