ZAPADNE AGENCIJE: Plaćeni ekstremisti zastrašivali Srbe na izborima

- Izbori na Kosovu, za koje se Zapad nada da će pomoći integrisanju (kosovskih) Srba i Albanaca, obeleženi su otvorenom kampanjom zastrašivanja koju sprovode tvrdokorni Srbi - prenosi Rojters

Lokalni izbori na Kosovu protiču danas u znaku otvorene kampanje zastrašivanja, koju sprovode tvrdokorni Srbi, i slabog odziva na severu, uprkos tome što je Beograd, prvi put, pozvao kosovske Srbe da izađu na glasanje, javljaju zapadne agencije.

- Izbori na Kosovu, za koje se Zapad nada da će pomoći integrisanju (kosovskih) Srba i Albanaca, obeleženi su otvorenom kampanjom zastrašivanja koju sprovode tvrdokorni Srbi, podrivajući sporazum koji su, uz posredovanje EU, postigle balkanska zemlja i njen bivši vladar Srbija - prenosi Rojters.

Sličan izveštaj daju i agencije Frans pres (AFP) i Asošiejtid pres (AP), koje navode da se izbori odvijaju pod senkom zabrinutosti zbog slabog odziva i izveštaja o zastrašivanju birača.

Francuska agencija javlja i da su mnogi Srbi zabrinuti da bi izlaskom na izbore dali legitimitet kosovskoj vladi, dok su za Prištinu izbori test popularnosti vladajuće partije premijera Hašima Tačija, uoči parlamentarnih izbora naredne godine.

- Visoki zvaničnici Tačijeve Demokratske partije Kosova bili su pod istragom Euleksa - podseća AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)