Nikolić: Srbe i Ruse niko nikada neće moći da posvađa!

- Mi smo odlučili da sprovedemo politiku koju sam i sam zastupao i propagirao: i Istok i Zapad, i Rusija i EU. Jasno smo to rekli Moskvi i sve se promenilo - kaže predsednik Rusije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas potencijalne investitore iz Rusije da dođu u Srbiju, koja je iz dana u dan investiciono sve atraktivnija destinacija i gde mogu da računaju na stabilno ekonomsko okruženje.

- Dođite u Srbiju. Neka vam naše prijateljstvo i moja reč budu garant za vaše sigurno poslovanje u Srbiji. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da se u Srbiji osećate dobro i da vaše investicije budu sigurne i uspešne - rekao je Nikolić otvarajući Investicionu konferenciju u Moskvi.

Kako je naglasio, on želi da ohrabri investitore da ulažu u Srbiju i da putem razvoja svog poslovanja na tržištu Srbije osnaže i ekonomsku, političku i kulturnu saradnju i prijateljske veze dve zemlje.

Nikolić je ocenio da je ekonomska saradnja sa Rusijom veoma razvijena, ali da istovremeno postoje realne mogućnosti i veliki potencijal za unapređenje saradnje i povećanje obima investicija, pre svega u oblasti poljoprivrede, putne infrastrukture, energetike i turizma.

- Cilj Investicione konferencije u Moskvi je da vam bude predstavljeno više od 80 najznačajnijih investicionih projekata u privrednim sektorima poljoprivrede, industrije, energetike, građevinarstva i turizma - rekao je Nikolić.

On je pozvao investitore da učestvuju u velikim projektima izgradnje i obnove saobraćajne i telekomunikacione infrastrukture, kapitalnim investicijama u energetici - obnovi starih i izgradnji novih kapaciteta, kao i u primeni novih tehnologija.

- To nas je privremeno udaljilo, udaljilo naša rukovodstva. Narod, Srbe i Ruse, niko i nikada neće moći da posvađa - poručio je Nikolić.

- Mi smo odlučili da sprovedemo politiku koju sam i sam zastupao i propagirao: i Istok i Zapad, i Rusija i EU. Jasno smo to rekli Moskvi i sve se promenilo. Bila je dovoljna samo jedna iskrena i bratska izjava predsednika Putina, da je citiram: ''Ono što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju'', pa za Srbiju iz dana u dan bude sve bolje - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs / Tanjug)