Vučić: Nisam za izbore, ali ako ih opozicija želi, dobiće ih!

- Nisam baš voljan da idemo na izbore, ali ako to traži opozicija i smatra da nemamo legitimitet, mi ćemo reći: "U redu, hajde da proverimo" - kaže vicepremijer Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru za "Fajnenšel tajms" rekao je da ne može garantovati da u Srbiji neće biti izbora i da bi radije želeo da vidi više napora u razvoju zemlje.

Analizirajući političku scenu u Srbiji, list podseća da su izbori u Srbiji održani pre tek 18 meseci. Ipak, kako navode, glavna politička tema je da li će novi izbori biti održani na proleće.

"Na vrhuncu popularnosti, lider najveće stranke u vladajućoj koaliciji, zamenik premijera Aleksandar Vučić nije potvrdio da se razmatraju prevremeni izbori. Ali nije ni odbacio tu mogućnost, piše FT.

- Nisam baš voljan da idemo na izbore, ali ako to traži opozicija i smatra da nemamo legitimitet, mi ćemo reći: "U redu , hajde da proverimo" - reko je Vučić za britanski medij.

List dalje piše da su spekulacije o izborima postale su intenzivnije nakon što je prošlog meseca razrešen dužnosti gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, a gradski izbori su raspisani za proleće. Istraživanja govore da bi i cela nacija mogla da se izjašnjava u isto vreme.

(Telegraf.rs /Izvor: Financial Times)