Guzenbauer: Borba protiv korupcije poboljšava imidž Srbije

- Borba protiv korupcije ne bi trebalo da bude jednokratan posao za Vladu Srbije - kaže specijalni savetnik Vlade Srbije

Specijalni savetnik Vlade Srbije Alfred Guzenbauer izjavio da je glavni uslov za poboljšanje imidža Srbije stalna borba protiv korupcije.

Na Regionalnom investicionom samitu u Aranđelovcu, Guzenbauaer je rekao da je korupcija jedna od glavnih prepreka na putu Srbije u Evropsku uniju i investiranje. Kako je naveo bivši austrijski kancelar, ohrabruje to što je Vlada Srbije rešila da se izbori sa korupcijom.

Kao primer problema koje korupcija pravi u državi, Guzenbauer je naveo Rumuniju za koju je kazao da zbog izražene korupcije nije bila u stanju da iskoristi sredstva iz fondova Evropske unije koja su joj bila namenjena.

- Borba protiv korupcije ne bi trebalo da bude jednokratan posao za Vladu Srbije - ocenio je Guzenbauer.

Kako je naveo austrijski diplomata, suzbijanje korupcije nije samo pitanje politike već i postojanja nezavisnih javnih institucija sposobnih da sprovedu vladavinu prava.

savetnik Vlade Srbije.

Guzenbauer je rekao da je optimista po pitanju početka pristupnih pregovora Srbije s Evropskom unijom. Pristupne pregovore, kako je naveo, očekuje početkom godine.

(Telegraf.rs / Beta)