TASOVAC TIJANIĆU: Prekinite sa licitiranjem budžeta RTS-a

- Molim generalnog direktora RTS-a da precizan finansijski plan za sledeću godinu dostavi ministarstvu u najkraćem mogućem roku, po mogućnosti ne preko medija, već kako dolikuje najvećoj medijskoj kući u zemlji - naveo je u pismu ministar kulture

Ministarstvo kulture i informisanja odlučilo je da objavi u celini interno pismo koje je ministar Ivan Tasovac uputio Kolegijumu i generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću s obzirom na to da su se u medijima pojavili fragmenti prepiske.

Kako je navelo ministarstvo, neobjavljivanjem pisma u celini javnost bi mogla steći nepotpun utisak o karakteru i namerama ministra Tasovca.

Telegraf.rs prenosi integralnu verziju pisma:

"Poštovane dame i gospodo članovi Kolegijuma RTS,

Poštovani gospodine generalni direktore RTS

Iako bih veoma rado odgovorio na intrigu iz Vašeg otvorenog pisma da li je novi pomoćnik u Ministarstvu kulture i informisanja gospodin Saša Mirković kidnapovao Sulejmana Veličanstvenog sa jedne televizije i izručio ga drugoj, moraću ovog odgovora da uskratim i Vas i onaj deo javnosti koji se napaja intrigama.

Na tako postupanje obavezuje me dignitet institucije na čijem čelu se nalazim, kao što verujem da bi na slično postupanje Kolegijum i generalnog direktora RTS morala da navodi institucija koju predstavljaju.

(Telegraf.rs)