Joksimović: Poslanici DS-a su diletanti

- Neverovatno da slušamo analize potrebe usvajanja tog amandmana. To je diletantizam prvog reda. Zaista sam fascinirana poslanicima DS koji su se usudili da se jave - rekla je poslanica SNS-a

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) i predsednica skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Jadranka Joksimović nazvala je danas poslanike Demokratske stranke (DS) diletantima jer traže da se ne osniva Akademija za nacionalnu bezbednost.

- Neverovatno da slušamo analize potrebe usvajanja tog amandmana. To je diletantizam prvog reda. Zaista sam fascinirana poslanicima DS-a koji su se usudili da se jave i da taj amandman brane na takav način, to je zaista diletantski. Diletant nije uvredljiv izraz, on samo označava one koji se na amaterski način bave bilo čim - kazala je Joksimovićeva.

To je izazvalo seriju replika poslanika DS-a i Liberalno-demokratske partije (LDP) na sednici na čijem dnevnom redu je rasprava o amandmanima na izmene Zakona o visokom obrazovanju.

Poslanici DS-a su negodovali što predsedavajući Konstantin Arsenović nije poslanici SNS Joksimović izrekao opomenu zbog načina na koji im se obraćala. Upitali su da li se predsedavajući plaši poslanice SNS kao "urednice časopisa Velika Srbija", ili kao poslanice iz stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, te ne sme da joj izrekne opomenu.

Joksimović je kazala da je bila glavna urednica "Velike Srbije", da stoji iza svake svoje reči za razliku od poslanika DS-a i da su njeni tekstovi odudarali od "linije SRS-a".

Joksimović je uzvratila, rekavši da je predsedavajući trebalo da opomene poslanike koji su je ometali dok je govorila. Predsedavajući Konstantin Arsenović iz PUPS-a kazao je da ne prihvata sugestije kome će i kada izreći opomenu. On je izneo da je zaključio da Joksimović nije nameravala da uvredi bilo koga, a nju je upozorio da se direktno ne obraća poslanicima.

(Telegraf.rs / Beta)