Stefanović: Srbija mora istrajati u primeni ovih mera!

- Bila je potrebna hrabrost da se donese odluka koja se verovatno neće svideti mnogima u javnom sektoru, koja predviđa mere koje će uticati na život građana Srbije - kaže predsednik Skupštine Srbije

Povodom paketa mera Vlade Republike Srbije, koje je danas predstavio ministar finansija Lazar Krstić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović kaže da je bila potrebna velika hrabrost da se ove odluke donesu.

- Bila je potrebna hrabrost da se donese odluka koja se verovatno neće svideti mnogima u javnom sektoru, koja predviđa mere koje će uticati na život građana Srbije. Međutim, sasvim je jasno da se mere donose kako bi ublažile i otklonile posledice pogrešne politike koja se u ekonomskoj sferi vodila u prethodnoj deceniji i u poslednjih nekoliko godina. Privatizacije koje je zbog nivoa korupcije osudila čak i Evropska unija jedan su od razloga zbog kojih nemamo zdravu privredu i zdravu ekonomiju. Enormno zaduživanje i život "na kredit" pokazalo se kao pogubno po standard građana, ali i po domaću proizvodnju - rekao je Stefanović.

(D. Z.)