INTERVJU - ZORANA MIHAJLOVIĆ: Izbori samo u Beogradu, DS nije više velika stranka! (FOTO)

Potpredsednica SNS-a i ministarka energetike za naš portal bez ustručavanja govori o svom odnosu s Aleksandrom Vučićem, Ivicom Dačićem, istragama u "Srbija-gasu" i mnogim drugim temama

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine i potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović u intervjuu za Telegraf.rs otvoreno govori o završenoj rekonstrukciji Vlade Srbije, ulasku stranih stručnjaka u Nemanjinu 11, planovima svog ministarstva, odnosu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, istragama u "Srbija-gasu", ali i o potrebi menjanja svesti naroda i našeg odnosa prema radu, jer će, kako kaže, u suprotnom Srbija propasti!

- Mi moramo animirati sve one koji upravljaju zemljom od najnižeg do najvišeg nivoa da su supstancijalne promene, promene svesti, promene odnosa prema radu apsolutno neophodne, urgentne i da moraju biti realizovane sa samo jednom opcijom - da uspeju. Mi nemamo drugu opciju, ona bi bila propast Srbije, a to nećemo dozvoliti. Zbog toga ćemo iskoristiti svaku ponudu, svaku dobru želju i svaki atom pozitivne energije da uradimo najviše moguće za naše građane i za Srbiju!

- Srpska napredna stranka je u rekonstrukciji vlade pokazala da nam je stalo da dovedemo najbolje ljude koji svojim znanjem, iskustvom i stručnošću mogu pomoći u rešavanju gorućih problemi u Srbiji. U ovom trenutku ključno pitanje koje najviše zanima građane jeste pitanje povećanja ekonomske aktivnosti i smanjenja nezaposlenosti. Zato smo i išli u rekonstrukciju vlade da bi ona radila brže i efikasnije i kako bi se, nakon potpisivanja Briselskog sporazuma i dobijanja datuma za početak pregovora, više usmerili na rešavanje ekonomskih problema. Srbiju čekaju teški pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom, reforme poreskog i penzijskog sistema, unapređenje ambijenta za poslovanje, izmene Zakona o radu... Sigurna sam da će saveti međunarodno priznatih eksperata pomoći da se za izazove koji nas čekaju što bolje pripremimo. Uskoro će se timu pridružiti i Franko Fratini, koji je najčešće pominjani mogući generalni sekretar NATO pakta. Ljudi kao on nisu samo veliki stručnjaci, već su kao Fratini dokazani veliki prijatelji Srbije. Međutim, jako je važno da smo i sami svesni da teške promene i reforme ne mogu doneti strani dobronamerni savetnici, eksperti itd. Za to moramo sami biti veoma rešeni i hrabri. Oni nam samo mogu pomoći kao nadgradnja i veoma važna pomoć, ali mi moramo animirati sve one koji upravljaju zemljom od najnižeg do najvišeg nivoa da su supstancijalne promene, promene svesti, promene odnosa prema radu apsolutno neophodne, urgentne i da moraju biti realizovane sa samo jednom opcijom - da uspeju. Mi nemamo drugu opciju, ona bi bila propast Srbije a to nećemo dozvoliti. Zbog toga ćemo iskoristiti svaku ponudu, svaku dobru želju i svaki atom pozitivne energije da uradimo najviše moguće za naše građane i za Srbiju.

(Darko Zlojutro)