VUČIĆ ODLUČIO: Glamočiću poljoprivreda, privreda Raduloviću (VIDEO)

- Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i ekonomski konsultant Radulović biće kandidati SNS-a za mesta ministara poljoprivrede i privrede - kaže Aleksandar Vučić

Lider SNS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije  Aleksandar Vučić najavio da će predložiti profesora Dragana Glamočića za ministra poljoprivrede i konsultanta Sašu Radulovića za ministra privrede.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je odlučio da Dragana Glamočića, profesora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, kandiduje za ministra poljoprivrede, a Sašu Radulovića, ekonomskog konsultanta koji između ostalog piše i blog na sajtu b92, kandiduje za ministra privrede u Vladi Srbije.

- Sutra ću na sednici Predsedništva stranke izneti predlog za ta dva kandidata - rekao je Vučić.

Na novosadskom Poljoprivredmo fakultetu diplomirao je 1992. godine, a doktorsku tezu odbranio je 1999. godine na temu: "Razvoj novog matematičkog modela za predviđanje konzumiranja suve materije u ishrani krava holštajn rase".

Autor je većeg broja stručnih publikacija, a sarađivao je sa mnogim domaćim i inostranim stručnjacima.

Član je Američkog udruženja za nauku u mlekarstvu i Društva zootehničara Vojvodine, i saradnik je Nacionalnog istraživačkog saveta SAD.

Govori, čita i piše engleski, služi se ruskim jezikom.

(D.Z. / Tanjug)