Mihajlović: SNS ima bolje kandidate za saobraćaj i prosvetu od SPS-a!

- SNS bi, iako bi neko možda očekivao da se ponašamo potpuno drugačije, mi smo zaista korektni. Nikada ne izlazimo u javnost a da se pre toga zaista nismo dogovorili - kaže ministarka energetike

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila da će sednica parlamenta biti održana krajem ovog meseca i da će Srbija imati novu rekonstruisanu vladu.

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekla da se stvari dešavaju upravo onako kako je i najavljeno, da se ništa ne oteže i da država funkcioniše, što je najvažnije, i za privredu i za građane, da se sednice vlade i odbora održavaju.

Ona je najavila da će se o tome ko će biti ministri i novi ljudi razgovarati na stranačkim organima, ali da SNS isto tako ima i možda mnogo bolje kandidate, recimo, za ministra saobraćaja ili obrazovanja od onih koji se danas spominju, ali da to nije kvota SNS.

Mihajlović je navela da Srbija nije izuzetak i da za tako nešto u svim zemljama mora da postoji jaka politička volja.

- SNS ima tu snagu i volju. Pokazuje je svaki dan i, ako neko misli da će reforma da stane, grdno se vara - rekla je Mihajlović.

Na pitanje da li je realno da trećim reprogramom duga za električnu energiju koji je počeo prošle sedmice budu naplaćena sva dugovanja, Mihajlović je rekla da su građani shvatili nakon prvog i drugog reprograma da nema više odugovlačenja.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)