Selaković: Nije neizvodljivo da budem pregovarač sa EU

Ministar pravde kaže da bi bilo izuzetno teško, ali ne i neizvodljivo da u isto vreme bude glavni pregovarač s EU i da nastavi da vodi Ministarstvo, ali i dodaje da mu takvu mogućnost "niko još uvek nije ponudio"

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio da će Srpska napredna stranka dati svoju konačnu reč i odlučiti o tome ko će biti na čelu pregovaračkog tima sa EU.

Selaković je rekao da bi bilo izuzetno teško, ali ne i neizvodljivo da on u isto vreme bude glavni pregovarač s EU i da nastavi da vodi Ministarstvo.

Ipak, kako je naglasio ministar pravde i državne uprave za TV Pink, kada je reč o onome što se zahteva od pregovarača, to bi morala da bude ličnost koja će se baviti samo tim poslom, jer se zahteva enormni rad.

On je naglasio da "Srbija u toj oblasti (pravosuđa) nikako neće ići ispod onoga što ne može pruži pune garancije zaštite prava naših državljana, dakle, srpskog naroda i onih koji nisu pripadnici srpskog naroda, a lojalni su Republici Srbiji na terenu".

- Suština restrukturiranja tog pravosuđa na terenu jeste da Srbi imaju efektivno pravosuđe, kome će moći da veruju, u kome će moći da zaštite svoja prava, koja će imati efektivnu vlast na terenu, što nažalost, danas naše pravosuđe na Kosovu i Metohiji nema - naglasio je Selaković.

(Telegraf.rs)