MIHAJLOVIĆ: Ovo je srpska, a ne Dačićeva vlada!

Potpredsednica naprednjaka je rekla da se rešenja za rekonstruisanu vladu mogu očekivati iduće sedmice, dodavši da još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović istakla je, povodom pojedinih izjava iz Socijalističke partije Srbije (SPS), da ovo "nije Vlada Ivice Dačića, već Vlada Srbije".

Mihajlović je rekla da se rešenja za rekonstruisanu vladu mogu očekivati iduće sedmice, posle intenziviranja razgovora i unutar stranke, i sa koalicionim partnerima.

- Još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima - rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, za sedam do osam dana biće održano Predsedništvo SNS-a, na kojem će se izjasniti o konkretnim predlozima.

Na pitanje da li će biti formirano posebno ministarstvo za evropske integrcije, i da li će biti izdvojen resor za zaštitu čovekove okoline, ona je rekla da "sve što se pojavljuje u medijima iz takozvanih obaveštenih izvora, kao i imena o kojima se govori, jesu samo spekulacije, jer razgovori još traju", i unutar SNS-a i sa partnerima.

- Ko plaća te analitičare? Da li je to Miroslav Mišković? - zapitala je Mihajlović.

Na pitanje novinara koji su to ljudi u pitanju, ona nije navela konkretna imena, ali je istakla da bi bilo bolje da postoji ozbiljna opozicija koja bi iznosila ozbiljne kritike i time uticala na bolji rad Vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)