Odbornik sa najdužim stažom u Srbiji digao ruke od stranaka

- Hoću po svojoj volji da hvalim i kudim, a ne po direktivi stranke - kaže Radomir Jovanović (73), koji je odbornik u SO Paraćin od 1989. godine

Odbornik sa najdužim "stažom" u Srbiji Radomir Jovanović (73), koji je u SO Paraćin već 25. godinu, od narednog skupštinskog zasedanja neće biti član odborničke grupe URS-a, već će nastupati samostalno.

On će o tome obavestiti predsednika SO na samoj sednici. Razlog je, kaže, da može da kritikuje vlast i da je hvali po svom nahođenju, a ne po direktivi stranke.

Jovanović je iz paraćinskog sela Ratare i verovatno jedini u Srbiji koji ima pune 24 godine staža u skupštinskoj klupi, neprekidno.

Prvi put ušao je u lokalni parlament 1989. kao odbornik SPS-a. Od tada, iz skupštinske klupe nije izašao i nijedno zasedanje nije propustio. Ume da kritikuje, ali i da hvali. Kaže da će se za odbornika kandidovati dok god ga njegovi Ratarci biraju.

- Služim narodu i svojim Ratarcima. Zato sam i odlučio da izađem iz odborničke grupe URS-a. Želim da po svojoj volji hvalim i kudim, a ne kako mi stranka naloži. Do 2008. godine bio sam odbornik Socijalističke partije, a onda sam se kandidovao na listi G17. Penzioner sam, ali sam aktivan i dalje i biću još dugo, sve dok me moji meštani podržavaju - kaže Jovanović.

U opštini Paraćin na vlasti je DS u koaliciji sa Pokretom "Svi za Paraćin", SPS-NS, URS i JS-Pokret za selo i grad.

URS je na izborima dobio sedam odborničkih mandata, ali nakon "prebega" jedne odbornice u DS, sada, sa Jovanovićevim odlaskom, imaće pet.

(Z. R. P.)