Gojković: Svaki ministar naprednjaka mora da iznese jasan plan

- Samo ukazujemo na to da je naš predsednik jasno stavio do znanja da ne može u punom kapacitetu da obavlja više poslova u državi - kaže član predsedništva SNS-a

Članica predsedništva SNS Maja Gojković kaže da će svaki ministar iz redova naprednjaka koji bude imenovan u tim iz Nemanjine 11 morati da preuzme odgovornost i da iznese jasan plan protiv čega želi da se bori i šta želi da stvori.

- Trenutno se rešavaju neke dileme oko drugačije raspodele nadležnosti resora, ali i o eventualnom formiranju nekih novih ministarstava. Istovremeno, razgovara se o politici koju će voditi buduća vlada - rekla je Gojkovićeva u intervjuu "Novostima".

Gojkovićeva ističe da još nije bilo razgovora s partnerima o podeli resora, i oni se ne dele na važne i manje važne, i navodi da je SNS uvek spremna da se suoči s problemima u državi, pre svega u sferi finansija i privrede.

Što se tiče stranca u Vladi, ona smatra je u sektoru finansija i privrede potreban kvalitetan kadar koji ne podleže pritiscima političkih lobija i tajkuna.

(Telegraf.rs / Tanjug)