Mirović: Pred Vojvodinom su dva puta

- Da smo prava Vojvodina, pod pretpostavkom da Ustavni sud odbaci značajne elemente Statuta, vlada Vojvodine bi morala da odstupi, a nakon toga bi morali da imamo izbore - kaže potpredsednik SNS-a

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović smatra da bi, pod pretpostavkom da Ustavni sud odbaci značajne elemente Statuta Vojvodine, pokrajinska vlada morala da podnese ostavku i da se raspišu vanredni pokrajinski izbori.

Mirović je istakao da naprednjaci očekuju da će se Ustavni sud pridržavati rokova kao i da će se do kraja godine znati stav da li je Statut u skladu sa Ustavom ili nije.

- Šta će se nakon toga desiti, to je pitanje na koje u ovoj našoj političkoj vojvođanskoj kaljuzi niko nema konkretan odgovor. Da smo prava Vojvodina, pod pretpostavkom da Ustavni sud odbaci značajne elemente Statuta, vlada Vojvodine bi morala da odstupi, a nakon toga bi morali da imamo izbore, a nakon izbora bi nova većina u dogovoru sa opozicionim strankama kroz što širi konsenzus morala da koncipira novi statut -  rekao je Mirović.

(Telegraf.rs / Tanjug)