Ružić: Socijalisti i naprednjaci su u odličnim odnosima

- Vučićev stav je ponovljen u više navrata i ne verujem da su Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović bili njegovi glasnogovornici, već su izneli svoj legitiman stav - kaže funkcioner SPS-a

Potpredsednik SPS Branko Ružić rekao da su odnosi socijalista i SNS-a odlični i da izjave pojedinih visokih funkcionera naprednjaka nisu pritisak već "neostvarena želja".

- To što visoki funkcioneri SNS iznose kao svoj lični stav nije i zvaničan stav Aleksandra Vučića ili takav stav nismo čuli dosad - rekao je Branko Ružić.

Funkcioner SPS je to rekao komentarišući izjavu potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića da bi rekonstrukcija bila temeljnija da je Vučić zamenio Ivicu Dačića na mestu premijera i ministarke energetike Zorane Mihajlović i da joj je "neverovatno da samo njen predsednik odlazi sa jedne funkcije svestan da ne može jednako dobro da obavlja više poslova".

- Vučićev stav je ponovljen u više navrata i ne verujem da su Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović bili njegovi glasnogovornici, već su izneli svoj legitiman stav i ne smatram da je to bilo kakav pritisak već neostvarena želja - kazao je Ružić.

Ružić je još kazao da su odnosi između SPS i SNS na zavidnom nivou i da Aleksandar Vučić i Ivica Dačić dele sudbinu i nose zajedničku odgovornost za sve važne strateške odluke u državi.

Ružić je rekao da očekuje da će imena novih ministara u rekonstruisanoj vladi biti poznata do 20. avgusta i da je prethodno potrebno da se "opredeli struktura vlade", odnosno da li će doći do smanjenja broja ministarstava ili neće.

(D. Z. / Beta)