U BAGDADU JE: Ovako danas izgleda Bogoljub Karić!

Karić na slikama izgleda gotovo isto kao pre sedam godina, malo je popunjeniji i s umetkom u kosi. Prvi put za Nedeljnik priča o tome kako mu je političko-mafijaška grupa tražila 30 odsto Mobtela i 20 miliona evra na ruke

Bogoljub Karić je konačno posle sedam godina bekstva iz Srbije u ekskluzivnoj ispovesti za Nedeljnik otkrio da u poslednje vreme najčešće boravi u Bagdadu i da će se vratiti u Beograd samo ukoliko tužilaštvo poštuje zakon i ukine optužnicu.

Karić prvi put govori o tome kako provodi vreme u izgnanstvu, ko je najodgovorniji za njegov progon, koje službe su mu dojavile da beži, ali i šta bi se desilo ukoliko bi neko pokušao da ga uhapsi.

U ispovesti iz Bagdada Karić koji na slikama izgleda gotovo isto kao pre sedam godina, malo popunjeniji i s umetkom u kosi, prvi put priča o tome kako mu je političko-mafijaška grupa tražila 30 odsto Mobtela i 20 miliona evra na ruke. Karić kaže kako zna da je ova grupa htela da ga likvidira, ali da znaju ko ga obezbeđuje pa bi "bilo krvi do kolena.

- Sprega srpskih mafiokartela, centara moći, kriminalno-korumpiranih političara i pojedinih medija, pretvorila je Srbiju virtuelno - u zemlju čuda: u Srbiji sve cveta, Dunavom i Savom teče mleko, a na drveću raste novac. Cilj te kampanje bio je da građanima prenese poruku kako im je Bogoljub kriv za sve. A naš narod kaže: Povika na vuka, a lisice meso jedu. Umešao sam se svojim programom u interese mafijaških narko-kartela koje štite najviši državni moćnici. Svakako da bih ja bio za njih Božja kazna i ne bih im oprostio pljačku koju su preko kriminalno korupcionaške politike sproveli. Morali bi svaki cent da vrate Srbiji, inače bi im sve bilo oduzeto, a oni bi odgovarali ne po članu 359, za zloupotrebu službenog položaja, već po članu zakona za nacionalno podrivanje i uništavanja Srbije i njenih građana, kao i za uništavanje svih institucija u zemlji - priča Karić za Nedeljnik.

Na pitanje da li je dogovoreno da se krivica prebaci na Sretena kaže:

Sreten je moj brat, ali i generalni direktor Mobtela kao odgovorno lice kompanije. Po zakonu usvojenom 24. decembra prošle godine, on je vlasnik, ali i odgovorno lice. Ima odgovornost za poslovanje Mobtela, do nasilnog preuzimanja tadašnje vlasti kompanije, i od toga niko ne beži.

A, kako doživljava hapšenje biznismena i prijatelja Miroslava Miškovića?

Jednako kao i cela Srbija.

Karić otkriva i da su ga da beže upozorile vojna i civilna bezbednosna služba i dve strane dobro obaveštene službe, ali da u Srbiju donosi projekat Srbija world od tri miliona kvadrata.

- Svakako da nemam vremena za bilo koje angažovanje u Srbiji, uključujući i moje poslovno angažovanje. Mladi obrazovani menadžeri iz Srbije su spremni da u svako vreme pokrenu projekat "Srbija world" od tri miliona kvadratnih metara, s najjačim finansijskim centrom u regionu, slično projektu u Bagdadu ili Las Vegasu ili Dubaiju, Makau, Minsku, Moskvi.

Kompletnu ispovest Bogoluba Karića i prve porodične fotografije iz izgnantva pogledajte u najnovijem broju Nedeljnika.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)