Mihajlović: Vučić ima moju blanko ostavku!

- Blanko ostavku koju sam fizički napisala i potpisala predala sam mnogo ranije svom predsedniku stranke. Za mene je to normalno - kaže ministarka energetike Srbije

Potpredsednica SNS i ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da naprednjaci još nisu razgovarali ni o jednom novom ministru i da je tako svako ime koje se pojavi po medijima više plod želja ili opstrukcija i dodaje da Aleksandar Vučić ima njenu blanko ostavku.

- Blanko ostavku koju sam fizički napisala i potpisala predala sam mnogo ranije svom predsedniku stranke. Za mene je to normalno. On moju blanko ostavku ima od prvog dana otkada radimo zajedno - kaže ona.

Zorana Mihajlović kaže da su i pre početka rekonstrukcije vođeni razgovori o tome ko bi mogao bolje i efikasnije da radi u određenim ministarstvima, da li je ovakav raspored ministarstava i nadležnosti efikasan i adekvatan, ko bi mogao da predstavlja pojačanje i slično.

- Ovo je koaliciona vlada i mi iz SNS nikad nismo nikoga ucenjivali, niti postavljali uslove. I u ovom slučaju smo rekli šta mislimo, a to je da nas interesuje suštinska rekonstrukcija koja se tiče funkcionisanja resora, a ne imena. Zbog toga smo i tražili razdvajanje nadležnosti privrede i finansija. Nismo imali ništa protiv da URS ostane u vladi i da vodi druge resore. Sa tim se nije slagao treći koalicioni partner, koji je inače doveo URS u Vladu kada se ona formirala.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)