DAČIĆ: Moguća zamena ministarstava sa SNS

- Efekat rekonstrukcije je kao da su bili izbori, došlo je do velikih promena, prekompozicija, uzimanja ključnih resora od strane najjače partije SNS ili SPS, svejedno - rekao je premijer i dodao da će posle rekonstrukcije Vlada biti mnogo stabilnija

Premijer i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je jutros da je moguća zamena ministarstava sa Srpskom naprednom strankom i da će rezultat rekonstrukcije biti mnogo stabilnija Vlada.

- Cilj je da promenimo Srbiju nabolje, nije pitanje više ili manje vlasti, već da radimo drugačije, menjamo ceo sistem da bi država mogla bolje da funkcioniše - istakao je Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

On je rekao da predstoji možda teži deo rekonstrukcije - određivanje novih članova Vlade i da u tom smislu "ne postoje partijske zabrane u okviru vlade, odnosno partijski zagarantovana ministarstva".

- Želimo da nađemo najbolje ljude, koji mogu da najefikasnije organizuju sistem tako da može da da rezultate - rekao je Dačić i naglasio da "ne čini čoveka funkcija ili titula, već rezultati i da li zna da upravlja sistemom".

(Telegraf.rs / Tanjug)