SELAKOVIĆ: Spreman sam za pregovarača sa EU!

Selaković kaže da bi pozicija glavnog pregovarača sa EU za njega bila veliki izazov, pošto je reč o važnom poslu za koji neophodna "sposobnost pregovaranja i posedovanje političkog osećaja za prilike u Srbiji i oko nje"

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio da je spreman da bude šef pregovaračkog tima sa EU, ukoliko to od njega zatraže SNS i njen lider Aleksandar Vučić.

- Ukoliko SNS to postavi kao zadatak pred mene, ukoliko za to bude postojala puna podrška predsednika moje stranke i Vlade, dao bih sve što umem, mogu i znam da u tom poslu budemo uspešni - rekao je Selaković u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

On je potvrdio da je bilo razgovora o tome, ali da još nije bilo reči o konkretnom angažmanu.

Selaković je izjavio da bi pozicija glavnog pregovarača sa EU za njega bila veliki izazov, pošto je reč o važnom poslu za koji neophodna "sposobnost pregovaranja i posedovanje političkog osećaja za prilike u Srbiji i oko nje".

- Tu je situacija u srpskom pravosuđu katastrofalna, nagomilavana skoro dve decenije. Sama činjenica da od 1993. godine nema pravilnika o oceni, o merilima i kriterijumima rada sudija i predsednika sudova, govori dovoljno - rekao je Selaković.

(Telegraf.rs / Beta, NIN)