DAČIĆ: Danas lista ministara koji idu iz Vlade

Premijer Ivica Dačić poručuje da ministarstva nisu ničije prćije i da je sada najvažnije naći kvalitetne ljude

Nakon što je SNS na sednici predsedništva prihvatila predlog premijera Dačića da Vlada nastavi da funkcioniše bez URS, na potezu je SPS. Ko još odlazi iz Vlade?

- Obavešten sam da je predsedništvo Srpske napredne stranke imalo sednicu i da su odlučili da Vlada nastavi da radi. Očekujem da ćemo danas dovršiti tehničke detalje o rekonstrukciji Vlade, dok formalni kraj treba da bude sredinom avgusta - rekao je premijer i lider SPS novinarima u Sremskoj Mitrovici.

On je ponovio da rekonstrukcija i ono što se desilo sa koalicionim partnerom, strankom Ujedinjeni regioni Srbije i Mlađanom Dinkićem, nije motivisano ličnim antipatijama, već da se radi o hrabrosti u donošenju odluka.

Za sada je izvesno da Nemanjinu 11 napušta sedam ministara. Četiri iz redova naprednjaka, jedan socijalista, dvoje ministara URS-a i potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić. Do kraja dana znaće se da li će biti zamenjeni ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović ili ministar prosvete Žarko Obradović.

- Traže izbore, a mole boga da ih ne bude - rekao je Dačić.

On je ocenio da, mimo toga, Srbija u ovom trenutku nema vremena za izbore, s obzirom na izazove s kojima se suočava, i zahvalio Srpskoj naprednoj stranci zbog toga što je prepoznala tu činjenicu.

(Telegraf.rs / Tanjug)