IRINEJ: Polažemo nadu u Rusiju da se reši problem Kosova

- Polažemo nadu u Rusiju da se reši problem Kosova - rekao je Irinej u razgovoru sa predsednikom ruske Dume (donjeg doma Parlamenta) Sergejom Nariškinom

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je u Moskvi da očekuje da će Rusija, kao velika slovenska sila, pomoći da kosovski problem bude pravedno rešen, javlja Itar-tas.

- Polažemo nadu u Rusiju da se reši problem Kosova - rekao je Irinej u razgovoru sa predsednikom ruske Dume (donjeg doma Parlamenta) Sergejom Nariškinom.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve rekao je da Srbija preživljava teške trenutke i patnju svog naroda, kada je reč o Kosovu i Metohiji.

- Na Kosovu je sve ugroženo - dodao je patrijarh Irinej koji je izrazio nadu da Rusija ima jasnu sliku onoga što se stvarno dešava na Kosovu, prenela je ruska državna agencija.

Patrijarh srpski Irinej boravi u prvoj zvaničnoj poseti Rusiji od kada je izabran na mesto patrijarha. On će sa delegacijom posetiti ruske crkve i manastire, kao i pravoslavne svetinje u Ukrajini i Belorusiji tokom dvonedeljne posete.

Patrijarh će učestvovati sa drugim patrijarsima autokefalnih pravoslavnih crkava u obeležavanju 1025. godišnjice primanja hrišćanstva u Rusiji.

Patrijarh pravoslavnih crkava primiće predsednici Rusije, Ukrajine i Belorusije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)