Selaković: Moguća zamena resora

- Ustalilo se mišljenje: "Kad uđem u vlast više niko ne može da me pomeri iz fotelje do sledećih izbora." Taj naopaki rezon više ne sme da važi - izjavio ministar pravde Nikola Selaković

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je veoma moguće da dođe i do zamene resora između stranaka koalicije ili čak podele nekih ministarstava.

- Na stolu je sve što će doprineti boljem radu Vlade, većoj efikasnosti i što će poboljšati političku klimu u zemlji - rekao je Selaković.

Funkcioner SNS-a izjavio je da ga ne čudi da koalicioni partneri u Vladi nisu oduševljeni idejom o rekonstrukciji.

On je dodao da ne može da veruje da postoji neko ko će reći da su svi njegovi ministri radili dobro.

- Ne čudi činjenica da oni nisu baš oduševljeni idejom o temeljnoj i dubokoj rekonstrukciji. Bili su i u nekim prethodnim vladama u kojima ovakvog suštinskog pristupa rekonstrukciji nije bilo. Ustalilo se mišljenje: "Kad uđem u vlast više niko ne može da me pomeri iz fotelje do sledećih izbora." Taj naopaki rezon više ne sme da važi - rekao je Selaković za "Večernje novosti".

Selaković je ocenio da se rekonstrukcijom prvi put u istoriji srpskog višepartijskog sistema uvodi princip političke odgovornosti po kojem funkcioner koji nije postigao očekivane rezultate mora da bude promenjen.

- Ne verujem da postoji neko ko može da izađe pred građane i kaže: "Svi moji su radili dobro." Ne znam koji promil građana bi to mogao da podrži. Ja ne podržavam. Kada SNS predloži listu više od dvadeset ministara, pomoćnika, državnih sekretara i direktora javnih preduzeća, očekujemo isti pristup od ostalih - rekao je on.

Ministar je dodao da ni ova ni neka buduća vlada Srbije ne sme da se "uljuljka" posle početnih uspeha, jer je Srbiji potrebno stalno reformisanje.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)