POLITIČKA ISPOVEST: Kostić je uvredio i Đinđića i Vučića!

- Takvom izjavom su uvređeni i Đinđić i Vučić. Nema razloga da objašnjavam zašto bi Zoran bio uvređen, jer je to svima jasno. A Vučić bi bio uvređen zato što je preko table na kojoj je pisalo Bulevar Zorana Đinđića prelepljivao neki papir na kojem je pisalo Bulevar Ratka Mladića - ocenjuje bivši premijer Zoran Živković

Zoran Živković, bivši premijer Srbije i lider Nove stranke, ocenio je u intervjuu za Nedeljnik da je vlasnik MK grupe Miodrag Kostić uvredio i Zorana Đinđića i Aleksandra Vučića njihovim pređenjem.

- Takvom izjavom su uvređeni i Đinđić i Vučić. Nema razloga da objašnjavam zašto bi Zoran bio uvređen, jer je to svima jasno. A Vučić bi bio uvređen zato što je preko table na kojoj je pisalo Bulevar Zorana Đinđića prelepljivao neki papir na kojem je pisalo Bulevar Ratka Mladića. Zato ako neko hoće da mu udeli kompliment, onda Vučić očekuje da mu kažu da ima energiju, harizmu i politički nerv Ratka Mladića, a ne Zorana Đinđića - smatra Živković.

On je rekao da je ideja Vesne Pešić bila da se formira Nova stranka.

- Ona je rekla da neće da učestvuje u tome direktno, ali da hoće da pomogne da se formira partija. Vesna nije pisala manifest, ali imala je nekoliko programskih intervencija i dodataka. Ona mu je dala dušu - rekao je Živković.

U političkoj ispovesti za Nedeljnik, bivši premijer je naveo da je njegova najveća politička greška što nije održao stranačku skupštinu odmah posle ubistva Đinđića, na kojoj bi bio izabran za predsednika DS, nego je "dozvolio da se kod pojedinih kasnije jave bolesne ambicije".

Ko vam je bliži - DS ili LDP?

Jednako su mi daleko. Ne vidim razliku između te dve stranke osim po nazivu i ličnostima koje ih vode.

U kakvim ste odnosima s Tadićem i Čedom?

S Tadićem ni u kakvim. Ako bismo se slučajno sreli, verovatno bismo kurtoazno klimnuli glavom jedan drugom. Sa Čedom bih se već pozdravio.

Koliko je realno da dođe do vašeg ponovnog okupljanja u DS?

Pitanje je da li su političari svesni javnog interesa ili su samo predsednici da bi se hvalili familiji. Ako ozbiljno rade, onda ne sme da postoji nijedna predsrasuda ili prepreka iz prošlosti. Ali, to u ovom trenutku nije moguće, jer je, na žalost Srbije, Nova stranka jedina opoziciona, jedina koja kritukuje vlast i nudi reženja. Ne može DS da bude opozicija, ako je vlast u bogatijem delu Srbije - u Vojvodini i Beogradu.

Ko je bolji predsednik Srbije - Tadić ili Nikolić?

Tadić je bio bolji maneken. Tadić je radio kao maneken za neko pivo s ukusom mandarine, a Toma kao maneken za rakiju šećerušu.

Rekonstrukcija vlade ili izbori?

Biće nekakva kozmetička rekonstrukcija. Iz Brisela je stigla poruka da izbori ne smeju da budu pre januara 2014.

Kompletnu političku ispovest bivšeg premijera Zorana Živkovića pročitajte u Nedeljniku.

(Telegraf.rs)