Plavšić: Klinton tražio da Izetbegović dopusti masakr u Srebrenici!

- Američki predsednik Bil Klinton tražio je od Alije Izetbegovića da dopusti masakr u Srebrenici - tvrdi bivša predsednica Republike Srpske

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da je bivši američki predsednik Bil Klinton tražio od Alije Izetbegovića da dopusti masakr u Srebrenici i da je to pročitala u zapisniku sa jedne od sednica ratnog predsedništva BiH.

- U Hagu sam pročitala zapisnik sa jedne od sednica predsedništva na kojoj Alija Izetbegović doslovce kaže: "Klinton me nagovara da pustim četnike u Srebrenicu. Mora biti masakr i ne manje od četiri ili pet hiljada žrtava i onda će oni intervenisati" - rekla je Plavšićeva.

Ona je navela da je na to general Sefer Halilović rekao: "Jesi li ti Alija poludio?"

Plavšićeva je u intervjuu "Frankfurtskim vestima" navela da su njeni advokati tokom suđenja uzalud tražili te stenograme, ali da su iz Sarajeva dobijali odgovor da ne postoje, jer tada nije bilo struje.

- U Sarajevu već godinama za zločin u Srebrenici optužuju međunarodnu zajednicu i tu se sa njima potpuno slažem. Jedino što bi trebalo da vidimo na koji način je međunarodna zajednica kriva njima, a na koji način je kriva meni - rekla je Plavšićeva.

(Telegraf.rs / Srna)