DRAMA U SPS: Dačićevi ministri nisu voljni da vrate mandate!

Jedino ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović nema problema s tim da svoj resor prepusti nekom drugom i da bude zamenjena. Obradović i Mrkonjić ne žele da odu, Ružić i Borovčanin čekaju šansu

U redovima Socijalističke partije Srbije danima bukti požar, jer jedino ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović nema problema s tim da svoj resor prepusti nekom drugom i da bude zamenjena! Kako saznaje Telegraf.rs, ostali ministri iz stranke Ivice Dačića nisu voljni da odu sa svojih funkcija, što može dovesti u pitanje čitav proces najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije!

Ministar prosvete Žarko Obradović i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić neće drage volje prepustiti svoja ministarstva, dok s druge strane, svoju šansu u rekonstruisanom kabinetu Ivice Dačića vide Branko Ružić i Nenad Borovčanin, koji u medijima figuriraju kao ozbiljni kandidati za novog ministra sporta.

- Poznato je da su Obradović i Mrkonjić jaki u samoj stranci i da se njihova reč veoma poštuje, pa će samim tim i pitanje njihove smene s ministarskih mesta u Vladi, a na kojima insistiraju naprednjaci, ići dosta teško. Za sada jedino Slavica Đukić Dejanović ne pravi probleme oko odlaska iz Nemanjine 11, jer se pred njom otvara mogućnost da postane novi ambasador Srbije u Portugalu - tvrdi naš izvor.

- Ako pronađete novinara spremnog da prizna da je lošiji od drugih i ako pronađete ministra ili državnog sekretara koji je spreman da prizna da nije dovoljno dobro radio, ja ću vam na tome čestitati. Pokušao sam i nisam uspeo - rekao je Vučić novinarima u Skupštini.

(D. Z.)