DAČIĆ: Što brži pregovori o članstvu u EU

- Razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije predstavljaju početak razgovora o definisanju budućih političkih ciljeva - kaže premijer Srbije

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će prilikom razgovora o rekonstrukciji vlade biti reči o načinima za što brže pregovore o članstvu države u EU, kao i o smanjenju nezaposlenosti i privlačenju investicija u Srbiju.

Dačić je rekao da ti razgovori predstavljaju početak razgovora ne samo o personalnim rešenjima, već i o definisanju budućih političkih ciljeva.

- Svakako da jedan od najvažnijih ciljeva mora da bude što uspešniji i što brži pregovori o članstvu u EU - istakao je Dačić.

Među glavne političke ciljeve on je svrstao i "stabilizaciju situacije u čitavom regionu i nastavak dijaloga sa Prištinom".

- Na unutrašnjem planu to je svakako ekonomska politika koja će se izboriti sa najvećim problemom sa kojim se Srbija danas suočava, a to je pitanje nezaposlenosti - rekao je premijer.

On ističe da se mora smanjiti stopa nezaposlenosti i da će to "biti naš cilj u narednim godinama ", a do toga ne možemo doći ukoliko nema stranih investicija što zahteva celokupnu golobalnu promenu pristupa ovoj vrsti problema.

(Telegraf.rs / Tanjug)