KO JE U PRAVU? I SNS i URS proglasili pobedu u Kragujevcu!

Dan nakon izbora za savete mesnih zajednica u Kragujevcu, i Srpska napredna stranka i stranke oko URS-a, proglasili su pobedu?!

U Kragujevcu su u nedelju održani izbori za savete u 78 mesnih zajednica, a glasalo je oko 18 odsto građana. Najviše glasača imali su SNS i kandidati sa liste "Da skockamo Kragujevac" koju čine URS, DSS, SPO i LDP.

Naprednjaci su osvojili 49 odsto mesnih zajednica, a URS- ovci tvrde da je njihova koalicija osvojila 70 odsto?! Gradska izborna komisija još nije saopštila rezultate, a SNS već traži raspisivanje novih izbora za gradonačelnika.

Na osnovu 85 odsto obrađenih rezultata, lista "Da skockamo Kragujevac" ubedljivo je pobedila u 70 odsto mesnih zajednica, rekao je Saša Milenić, član predsedništva URS-a.

Demokrate su o problemima u naselju Aerodrom razgovarale sa građanima uz jutarnju kafu koja je služena na štandu. Na Aerodromu su pobedili Naprednjaci. Gradski odbor DS-a organizovao je i akciju pod nazivom "Opljačkani regioni Srbije".

SNS je vlast kritikovala jer se "već godinama unazad sete problema građana samo pred izbore, kada krpe ulice, podele jednokratnu pomoć i obećaju kompletno uređenje naselja, koje nikada ne ispune".

(M.M.)