SNS: Neka DS proveri podršku na izborima u Beogradu

- Poslednjim saopštenjem DS-a, u kome se navodi da je odbornik Novica Pavlović dobio sms poruku u kojoj se od njega traži da ne dođe na sednicu, još jedan je pokušaj odvraćanja pažnje građana od katastrofalnih posledica vlasti gradonačelnika Dragana Đilasa - navodi se u saopštenju SNS

Gradski odbor Srpske napredne stranke Beograda saopštio je da Demokratska stranka treba svoju podršku u prestonici da proveri raspisivanjem vanrednih izbora u Beogradu.

- Poslednjim saopštenjem DS, u kome se navodi da je odbornik u Skupštini grada Beograda Novica Pavlović dobio sms poruku u kojoj se od njega traži da ne dođe na sednicu zakazanu za 25. jun, je još jedan pokušaj odvraćanja pažnje građana od katastrofalnih posledica vlasti gradonačelnika Dragana Đilasa u prestonici - navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS.

Oni, takođe, pozivaju nadležne organe da sprovedu istragu o ovome. Iz SNS podsećaju da su se slanjem pretećih SMS poruka, "u ne tako davnoj prošlosti bavile neke druge stranke, da su predsedniku naše stranke Aleksandru Vučiću stizale brojne poruke nepristojnog sadržaja sa pretnjama smrću".

- Naši aktivisti su više puta bili napadani samo zato što su prepoznati kao članovi stranke koja uživa najveću podršku građana - navodi se u saopštenju.

SNS, kako se ističe, nikada nije primenjivala nasilne metode u političkoj borbi, za razliku od demokrata, te da, kako se dodaje, "niti je prekrajala izbornu volju građana" i priznala je pobedu DS u Beogradu 2012. godine.

- Nastavili smo da se kao opozicija davanjem kvalitetnih predloga borimo za poboljšanje kvaliteta života građana Beograda. Rezultati lokalnih izbora u gradskoj opštini Zemun su dali najbolju ocenu šta Beograđani misle o našem, ali i o radu DS, i to je najveći problem demokrata u Beogradu - napominje se u saopštenju.

DS se obratio saopštenjem javnosti i zatražio od nadležnih organa da što pre sprovedu istragu i otkriju, a potom i sankcionišu, sve koji stoje iza pretnji odborniku te partije.

- Ukoliko je namera da se ovakvim pretnjama uruši legitimno izabrana većina u Skupštini Beograda, to bi predstavljalo samo nastavak kršenja izborne volje građana kakve smo imali prilike da vidimo širom Srbije - navodi u saopštenju predsednik beogradskih demokrata Balše Božovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)