Vučić neće sa DS i SPS, razgovori sa DSS

Specijalnom tužiocu sam, poštujući pravni poredak, saopštio ko se sastajao sa Bojovićem, kaže zamenik šefa SNS

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da SNS neće ulaziti u koaliciju da Demokratskom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, dok sa Demokratskom strankom Srbije vodi "korektne razgovore" i da će s tom strankom o višem nivou saradnje razgovarati posle izbora.

- Kao što znate, lični stav je nepromenjen, ali mnogo važnija od mog ličnog stava jeste želja građana Srbije za promenama koje će unaprediti ekonomiju, doneti nova radna mesta, a sve to isključuje koaliciju sa onima koji su doveli zemlju na ivicu gladi. Dakle, nema ništa od koalicije sa DS-om i SPS-om - rekao je Vučić za Novosti.

Vučić je rekao i da će SNS formirati široki narodni pokret, a da će osnov izborne platforme biti napredak srpske ekonomije.

Vučić je ponovio i da je u pismu specijalnom tužiocu saopštio ime visokog državnog funkcionera koji se sastajao sa Lukom Bojovićem neposredno uoči njegovog bekstva i da očekuje da javnost o tome uskoro bude obaveštena.

- Sve što sam znao obelodanio sam specijalnom tužiocu Radisavljeviću. Time sam pokazao da poštujem kritike koje su mi uputili stručni ljudi. Nisam želeo da stičemo političke poene na toj temi, i bez obzira na to šta mislimo o političkim protivnicima, pokazao sam da poštujem pravni poredak Srbije - rekao je Vučić.

(Tanjug)