VULIN: Srbi na Kosovu najhrabriji deo naroda

- Srbi na Kosmetu nisu naš teret, naše opterećenje, naša prepreka. Oni su naš ponos, najbolji i najhrabriji deo nas. Oni su najvoljeniji deo našeg naroda, jer uvek volite onog koji najviše strada - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin na Izbornoj skupštini Opštinskog odbora te stranke u Pirotu izjavio je da Srbi na Kosovu "nisu teret, već najhrabriji deo našeg naroda" i da niko ne pati više od njih.

- Srbi na Kosmetu nisu naš teret, naše opterećenje, naša prepreka. Oni su naš ponos, najbolji i najhrabriji deo nas. Oni su najvoljeniji deo našeg naroda, jer uvek volite onog koji najviše strada. Zato i danas moramo da budemo sa njima i da znamo da se sve što se dešava njima, dešava i nama. Moramo shvatiti da se i Pirot, Beograd i Novi Sad brane u Zubinom Potoku, Mitrovici, Orahovcu i u Štrpcu - ukazao je Vulin.

Zalažući se za prava radnika i seljaka, kako je rekao "da radnik ne bude rob, a seljak sluga", Vulin je ocenio da danas nema ničeg lepšeg nego reći da Srbija nije kompanija "Delta".

- Još 2008. godine na našim zastavama je pisalo ''Radnik nije rob, seljak nije sluga, Srbija nije ''Delta''. Zbog toga su nam zabranjivali plakate, nisu davali da se pojavimo bilo gde. Nekoliko godina kasnije, Srbija nije ''Delta'' . rekao je Vulin i dodao da nema ničeg lepšeg nego što može to da se kaže.

Skupštini su prisustvovali i ambasador Belorusije Vladimir Čušev, direktor Ruskog doma u Srbiji Mihail Denisov, a u ime ambasade Kube diplomata Hilfredo Milanes.

(Telegraf.rs / Tanjug)