Dačić i Vučić sutra nastavljaju sastanak o ekonomskim merama

Sastanak lidera vladajuće koalicije o merama za ublažavanje ekonomske krize završen je kasno večeras, a razgovor na istu temu biće održan i sutra

Sastanak premijera Ivice Dačića i potpredsednika vlade Aleksandra Vučića o ekonomskoj situaciji i merama za ublažavanje krize je završen je kasno večeras, a novi sastanak lidera vladajuće koalicije na istu temu biće održan sutra.

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je početkom sedmice da će vladajuća koalicija u četvrtak ili petak ponovo raspravljati o ekonomskim merama. Ekonomske mere bi mogle biti usvojene tek na nekoj od narednih sednica, nakon što se obavi serija konsultacija, najpre u okviru vladajuće koalicije, a potom i sa stručnom javnošću, precizirao je premijer.

Premijer je podsetio da je na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, Mlađanom Dinkićem i Jorgovankom Tabaković postignut dogovor u "nekom opštem pogledu šta treba da se uradi u narednom periodu".

- Dogovorili smo se da se krajem nedelje nastave razgovori na nivou cele vladajuće koalicije - rekao je premijer i dodao da je dogovoreno da se izvrše konsultacije i održi sastanak sa Fiskalnim savetom, Savetom za privredni oporavak, Socijalno-ekonomskim savetom.

(Telegraf.rs / Tanjug)