ANALITIČARI: Rezultati iz Zemuna će odrediti vlast u Beogradu!

Ubedljiva pobeda naprednjaka na zemunskim izborima verovatno će dovesti do raspisivanja izbora u Beogradu i u republici, tvrde domaći analitičari

- Posle rezultata koje je postigla SNS u Kosjeriću i Kovinu, otvara se pitanje legitimiteta vlasti na raznim nivoima. Očekuje da će SNS ubedljivu pobedu ostvariti i u Zemunu i logično je očekivati raspisivanje prvenstveno gradskih izbora za skupštinu Grada Beograda - kaže za Telegraf politički analitičar Dragomir Anđelković.

Izbori u Zemunu, ukoliko se ostvare predviđanja analitičara o ubedljivoj pobedi SNS, verovatno će predstavljati uvod u izbore u Beogradu, ali i na republičkom nivou.

ODNOS SNAGA

Prema rečima analitičara i urednika Nove srpske političke misli Đorđa Vukadinovića, ishod zemunskih izbora uticaće na buduća politička dešavanja, jer će glasanje u ovoj beogradskoj opštini u velikoj meri biti pokazatelj raspoloženja među građanima i odnosa snaga na političkoj sceni.

- Sigurno će izbori u Zemunu pokazati da je rejting naprednjaka drastično skočio. Videćemo da li je to dovoljan motiv za njih da idu na izbore, jer na republičkom nivou to zavisi isključivo od njih - kaže Stanković.

(Telegraf.rs / Kurir)