Vučić: Tražimo garancije za diplome i državljanstva za Srbe sa Kosova!

- Tražimo te garancije, čak i u usmenoj formi i čekamo kakav će odogovor da bude - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjаvio je danas da najpre treba pokušati da se za Srbe na Kosovu i Metohiji dobiju još neke garancije oko ključnih pitanja, kao što su lična dokumenta i državljanstva, pečata na diplomama.

- Za nas su ključna pitanja pitanja ličnih dokumenata i državljanstva, pečata na unuiverzitetskim diplomama... Želimo te stvari da rešimo, a onda nije problem da se održi sednica vlade - rekao je Vučić u Altini na predizbornom skupu svoje stranke.

Prema njegovim rečima, ključne primedbe na implementacioni plan tiču se nepostojanja obaveze za izmenu zakona kod prištinske strane, tehničkih detalja oko pominjanja člana 9, a ne samo članova 4 i 6, vezano za nadležnosti zajednice srpskih opština.

- Tražimo te garancije, čak i u usmenoj formi i čekamo kakav će odogovor da bude - rekao je Vučić. On je dodao da "naravno, ako neko misli da je i bez toga sve lako i moguće, uvek može da ima većinu - mada to do duše nije lako".

(D. Z. / Tanjug)

Teme