PATRIJARH: Vlast čini velike napore da reši problem KiM

- Znamo kolike napore čini premijer Ivica Dačić kada je u pitanju Kosovo i Metohija, međutim, mora se naći najbolje rešenje, iako to neće biti onako kako bi trebalo, već kako mora - rekao je patrijarh srpski Irinej

Patrijarh srpski Irinej rekao je  da se za južnu srpsku pokrajinu moramo svi zajedno i jedinstveno boriti, da je na Vladi Srbije veliki teret, jer je taj problem kao vrh brega, ali da vlast čini velike napore kako bi se pitanje Kosova i Metohije rešilo najbolje po srpski narod.

- Ovaj problem je kao vrh brega, znamo kolike napore čini premijer Ivica Dačić kada je u pitanju Kosovo i Metohija, međutim, mora se naći najbolje rešenje, iako to neće biti onako kako bi trebalo, već kako mora - rekao je Irinej agenciji Tanjug u čačanskom selu Kačulice gde je osveštao crkvu Male Gospojine.

Patrijarh je dodao da problem Kosova treba rešiti na najprihvatljiviji način po srpski narod i krajeve.

Komentarišući predloge pojedinih vladika da se premijeru oduzmu odlikovanja, patrijarh je naveo da su to ''lična mišljenja pojedinaca, a ne stav Srpske pravoslavne crkve".

Srpski patrijarh je danas osveštao crkvu u selu Kačulice, posvećenu rođenju Majke božije, poznatiju u narodu kao crkva Male gospojine, a posle svečanog čina poručio je da Srbi treba da žive u slozi, miru i u ljubavi.

Nakon osveštanja hrama, patrijarh je služio svetu arhijerejsku liturgiju uz sasluženje episkopa šumadijskog i administratora žičke eparhije Jovana, a potom uručio priznanje ministru građevinarstva i urbanizma, Velimiru Iliću za veliki doprinos završetku izgradnje ovog hrama - Orden Svetog cara Konstantina.

(Telegraf.rs / Tanjug)