DAČIĆ: Srbija stoji čvrsto iza Republike Srpske

Premijer Srbije istakao je da je Kosovo i Metohija najznačajnije pitanje srpskog naroda, ali da je RS još veći nacionalni i državni interes srpskog naroda u celini, jer tamo živi više od 1,2 miliona Srba

Srbija stoji čvrsto iza Republike Srpske i neće dozvoliti da bilo ko ucenjuje srpski narod u RS, a naročito neće dozvoliti da se preko Srbije vrši pritisak na Srpsku, poručio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić je naglasio da je Kosovo i Metohija najznačajnije pitanje srpskog naroda zbog istorije, kulture, tradicije i vere, ali da je Republika Srpska danas još veći nacionalni i državni interes srpskog naroda u celini, jer tamo živi više od 1,2 miliona Srba.

- Vlade Srbije i RS imaju odgovornost da saradnju i zajedništvo što više razviju, ali ne na štetu Dejtonskog sporazuma - rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS u Beogradu nakon sastanka sa predsednikom Socijalističke partije Republike Srpske Petrom Ðokićem.

- Pošto se pominje da je Republika Srpska neki uslov za evrointegracije Srbije - to su gluposti i to Srbija nikada neće dozvoliti - rekao je Dačić, koji je i lider SPS.

(Telegraf.rs / Tanjug)